Korralik kätepesu on võtmesõna hügieeninõuete täitmisel, mis on oluline toitu käsitledes, iluteeninduses kui ka üldises tööohutuses. See on ülioluline meede nakkuste ennetamiseks ja tervise hoidmiseks. Käte pesemine aitab vältida haiguste levikut, eriti nakkushaiguste korral nagu gripp ja kõhutõbi. Käte valesti või pesemata jätmine võivad tekitada tõsised tagajärjed tervisele.
Järgnev artikkel vastab küsimustele:
Kui käsi ei pesta korralikult jäävad need kergesti mikroobide ja bakterite kandjaks. See suurendab nakkuste ohtu mitte ainult Teile endale, vaid ka teistele, kellega kokku puutute. Käte pesemata jätmisel võivad bakterid levida pindadelt, toidult ja inimestelt inimesele, suurendades haiguste leviku riski.
Bakterid ja viirused levivad määrdunud käte kaudu kiiresti, tõhusalt ja mikroorganismid saavad kergesti inimese kätele kinni jääda. Nakkusohu suurendamiseks piisab vaid lihtsatest puudutustest või pindadele jäävatest käejälgedest.
Kui inimene puudutab määrdunud kätega oma nägu, eriti silmi, nina või suud, kanduvad bakterid ja viirused kergesti limaskestadele. See loob otsekui silla nakkusallikast organismi sisenemiseks. Samuti võivad mikroorganismid kanduda edasi puudutatud esemetelt, nagu uksekäepidemed, rahakott või telefon.
Määrdunud käed muutuvad eriti problemaatiliseks toidu käitlemisel. Kui inimene ei pese käsi enne toiduvalmistamist või söömist, satuvad bakterid ja viirused otse toidule. See võib põhjustada toidu kaudu levivaid haigusi, kui saastunud toit tarbitakse.
Selle ennetamiseks tuleb jälgida isikliku -kui ka toiduhügieeninõudeid, mis on efektiivseim ja vajalikum meede hea tervise jaoks.
Oluline on järgida õiget kätepesu tehnikat. Kätepesu peaks kestma vähemalt 20 sekundit, hõlmama nii käte peopesasid kui ka sõrmedevahelisi alasid ning küüntealust piirkonda. Kasutage sooja vett ja seebi ning peske käsi põhjalikult. Pärast pesemist kuivatage käed puhta rätikuga või õhukuivatiga.
Kätepesu on vajalik igapäevaselt, eriti enne:
Meditsiinitöötajad ja toiduvalmistajad vajavad eriti hoolikat kätepesu, kuna nad puutuvad sageli kokku bakterite ja viirustega ning võivad olla nakkuste leviku allikaks.
Korralik kätepesu on lihtne, kuid äärmiselt oluline harjumus, mis aitab kaitsta nii teid ennast kui ka teisi nakkushaiguste eest ning säilitada üldine tervis ja heaolu.
See on üks olulisemaid aspekte jälgides hügieenistandardeid ja nõudeid töötades erinevates valdkondades kliente teenindades. Lisaks, et olla teadlik olulistest reeglitest ja aspektidest tuleb läbida toiduhügieenikoolitus või iluteenindajate hügieenikoolitus vastavalt erialastele nõuetele.
Loe lisaks: PUHASTUSVAHENDITE KASUTUS TOIDUKÄITLEJATELE
See kõik saadaval 24/7
Koolitus on vastavuses:
Kui koolitus ei sobi, tagastame esmatellijale 100% koolituse maksumuse. Loe lisaks SIIT.