Toiduhügieeni koolitus – kellele ja miks see oluline on?

Toiduhügieeni koolitus – kellele ja miks see oluline on?

Sissejuhatus

Toiduhügieeni koolitus on oluline osa iga toiduvaldkonnas töötava inimese haridusteest. Puhtad ja ohutud töövõtted toidu käsitlemisel aitavad ära hoida toidust levivaid haigusi ning tagada klientide tervise. Kellele see koolitus on vajalik ning miks on toiduhügieen tänapäeva toidusektoris nii oluline?

 

Loe veel: TOIDUHÜGIEENI OLULISUS JA HÜGIEENIKOOLITUSE VAJADUS

 

Kellele on toiduhügieeni koolitus vajalik?

Toiduhügieeni koolitus on vajalik kõigile, kes tegelevad toidu valmistamise, käitlemise või müügiga. See hõlmab nii restorani- ja kohvikutöötajaid, toidupoetöötajaid kui ka näiteks lasteaedade ja koolide köögipersonali. Igas asutuses, kus toimub toidu valmistamine ja serveerimine, on oluline, et töötajad oleksid teadlikud hügieeninõuetest ning järgiksid rangelt juhiseid, et vältida terviseriske.

Toiduhügieeni koolitus on vajalik eelkõige järgmistele inimestele:

  • Restoranide ja kohvikute töötajad – Kokkadel, kelneritel ja baarmenitel on otsene kokkupuude toiduga, mistõttu peavad nad teadma õigeid töövõtteid, et tagada klientidele ohutu toiduelamus.
  • Toidupoed ja turumüüjad – Igaüks, kes müüb toiduaineid, olgu see värske liha, piimatooted või valmistoidud, peab teadma õigeid hoiustamis- ja käsitsemisreegleid.
  • Koolide ja lasteaedade köögitöötajad – Lapsed on toidust levivate haiguste suhtes haavatavamad, seega on oluline, et toitlustustöötajad järgiksid rangelt hügieeninõudeid.
  • Toiduainetööstuse töötajad – Töötajad, kes osalevad toidu tootmises ja pakendamises, peavad läbima toiduhügieeni koolituse, et vältida toidu saastumist ja riknemist.

 

Miks on toiduhügieeni koolitus oluline?

Toiduhügieeni koolitus aitab ennetada toidust levivaid haigusi, mis võivad olla põhjustatud bakteritest, viirustest või kemikaalidest. Õige hügieenipraktika hõlmab mitmeid olulisi aspekte, sealhulgas:

  • Puhas töökoht ja vahendid – Töökohtade ja töövahendite korrektne puhastamine on oluline, et vältida saastumist.
  • Tooraine nõuetekohane käsitsemine ja säilitamine – Toiduainete säilitustemperatuuride teadmine ja õige käsitlemine aitab vältida riknemist ja haiguste levikut.
  • Töötajate tervise kontroll – Terviseprobleemidega töötajad, nagu viirused või nakkused, võivad toiduga tegelemisel edastada haigusi klientidele.

 

Kuidas toiduhügieeni koolitust läbi viiakse?

Toiduhügieeni koolitused võivad olla erineva pikkusega, olenevalt sihtrühmast ja tegevusvaldkonnast. Koolitused võivad olla kas lühiajalised veebikursused või pikemaajalised praktilised koolitused. Koolituste käigus õpitakse erinevaid hügieeninõudeid ja parimaid tavasid, mida igapäevaselt töökohal järgida. Koolituse läbimisel saavad osalejad tavaliselt sertifikaadi, mis tõendab nende pädevust toiduhügieenis.

Toiduhügieeni koolituse tähtsus seadusandluses

Paljudes riikides, sealhulgas Eestis, on toiduhügieeni koolitus seadusega nõutud toiduvaldkonnas töötavatele inimestele. Eesti toiduseadus sätestab, et kõik toidukäitlejad peavad olema teadlikud hügieeninõuetest ning neid täitma. Seega on see kohustuslik igaühele, kes tegeleb toidu valmistamise või müügiga, olenemata ettevõtte suurusest või tegevusvaldkonnast.

 

Loe rohkem: TOIDUHÜGIEENI TEST: MIDA SEE KUJUTAB?

 

Kokkuvõte

Toiduhügieeni koolitus on oluline igaühele, kes tegeleb toiduga, olgu see siis restoranis, kaupluses või koolis. Koolitus aitab ennetada toidust levivaid haigusi, parandada tööohutust ja tagada, et kliendid saavad ohutut ja kvaliteetset toitu. Lisaks on see Eestis ja paljudes teistes riikides seadusega nõutud, mistõttu on oluline, et kõik toidukäitlejad oleksid teadlikud ja vastutustundlikud hügieeninõuete järgijad.

Toiduhügieeni alased teadmised ja koolitused pole mitte ainult hea praktika, vaid ka olulised ettevõtte maine ja klientide rahulolu säilitamiseks.

TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS VEEBIS

TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS Seda on vaja läbida kõigil töötajatel, kes puutuvad kokku toidu käitlemisega, (tootmine, kaubandus, toitlustamine vm.). Koolitust aktsepteerib Põllumajandus- ja Toiduamet.
Saadaval EESTI, VENE, UKRAINA, INGLISE keeles.
Koolitus on saadaval 24/7 ehk telli ja läbi siis kui ise soovid.
Toiduhügieeni e-koolitus - Koolitusveeb.ee

Toiduhügieeni koolitus

Hind16 €
Loe edasi

Video toiduhügieeni koolituse läbimise kohta:

5 LIHTSAT SAMMU TOIDUHÜGIEENI TUNNISTUSE SAAMISEKS

  • Registreeri kasutajaks
  • Vormista tellimus
  • Maksa ülekandega või läbi pangalingi
  • Läbi koolitus
  • Prindi tunnistus või saada e-mailile

See kõik saadaval 24/7

TAGATUD KVALITEET

Koolitus on vastavuses:

  • TUNNUSTATUD EESTI HARIDUSE KVALITEEDIAGENTUURI POOLT
  • ESIMENE, VANIM NING SUURIM VEEBIPÕHISE HÜGIEENIKOOLITUSE PAKKUJA EESTIS
  • ESMATELLIJALE 100% RAHA TAGASI GARANTII!

KVALITEEDIGARANTII

Kui koolitus ei sobi, tagastame esmatellijale 100% koolituse maksumuse. Loe lisaks SIIT.

Soovid koolitust tellida?

Registreeri kasutajaks

Registreeri

Tekkis küsimus?

Võta meiega ühendust

KONTAKT
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Nõustun Kasutustingimused