Toiduohutus kui oluline tervise mõõde

Toiduohutus kui oluline tervise mõõde

Sissejuhatus

Toiduohutus on lahutamatu osa meie igapäevaelust, mõjutades otseselt meie tervist ja heaolu. See hõlmab mitmeid tegureid, mis tagavad, et toiduvalmistamine, töötlemine ja tarbimine toimuvad nii, et vältida haiguste levikut. Kuidas erinevad tegurid mõjutavad toiduohutust ning kuidas toiduhügieenikoolitus on võtmetähtsusega?

 

Loe veel: TOIDUHÜGIEEKOOLITUS EESTIS: KES PEAVAD LÄBIMA TOIDUHÜGIEENIKOOLITUSE?

 

TOIDUAINED JA TOIDUKAUBAD

Turvaline varustaja

Toidukaupu võite varuda ainult turvalistelt varustajatelt. Seega need ettevõtted, kes varustavad kauplusi ja toitlustusettevõtteid toiduainetega, peavad olema tunnustatud. Toiduained võib ettevõttesse tuua ainult selleks ettenähtud transpordivahenditega. Peab jälgima tootja nime, tootjapoolset kvaliteedisertifikaati ja realiseerimistähtaegu.

Toiduainete säilitamine vastavalt omadustele

Kui toidukaup saabub ettevõttesse, siis see ladustatakse või pannakse müüki, lähtudes toidukaubale omastest säilitustingimustest. Kindlasti peab jälgima tootjapoolsete temperatuurirežiiminõuete täitmist. Valgurikkad toiduained on kiiresti riknevad, mistõttu need säilitatakse üldreeglina madalatel temperatuuridel ja külmikutes. Värske kala säilitatakse temperatuuril 0°C juures ja soovitatavalt jää peal.

Toidu tootmisetapp

Toiduohutus algab juba toidu tootmisetapis. Põllumajandustootjatel on vastutus tagada, et kasvatatavad saadused ja loomsed tooted oleksid ohutud. Selles etapis on oluline õige väetamine ja pestitsiidide kasutamine, et vältida saasteainete sattumist toiduahelasse. Toiduhügieenikoolitus aitab põllumajandustootjatel mõista, kuidas tagada saaduste puhtus ja ohutus.

Tooraine kvaliteet ja käitlemine

Tooraine kvaliteet ja õige käitlemine mängivad otsustavat rolli toiduohutuse tagamisel. Toiduohutuse koolitused on hädavajalikud, et käitlejad mõistaksid mikroobide, bakterite ja muude saasteainete riski. Õige temperatuuri hoidmine, ristsaastumise vältimine ja hügieeninõuete järgimine on vaid mõned aspektid, mida koolitus käsitleb, et tagada toidu käitlemine ohutult.

Jaemüük

Jaemüügietapis on toiduohutus jätkuvalt oluline. Toidukäitlejad peavad järgima nõudeid, mis tagavad toidu säilitamise õigetes tingimustes, vältides seeläbi bakterite levikut. Toiduohutuse koolitused on siinkohal vältimatud, aidates personalil mõista, kuidas tagada puhtus ja vältida saasteaineid.

Toiduvalmistamise etapp

Toiduvalmistamise käigus on hügieenil otsustav roll. Toiduohutuse koolitused annavad kokkadele ja köögipersonalile teadmised õige kätepesu, toiduvalmistamise ja puhastamise tehnikate kohta. See on võtmes, et vältida toiduga seotud haiguste levikut ning tagada tarbijate ohutus. Õige koolitus võib olla eriti kriitiline selles etapis, kus toiduahel kohtub lõpptarbija igapäevaeluga.

 

Loe rohkem: TOIDUVALMISTAJATE HÜGIEENINÕUDED JA NENDE JÄRGIMISE OLULISUS

 

Kokkuvõte

Toiduhügieen sillutab teed kogu toiduahelas. Alustades põllumajandustootjatest, läbides jaemüügitasandid ning jõudes lõpuks igaühe lauale, kujundab õige koolitus teadlikkust ja mõistmist, kuidas igapäevased otsused mõjutavad meie toiduohutust. Toiduohutus on vastutus, kus iga osaleja roll on oluline selleks, et tagada puhas, ohutu ja maitsev toit.

TOIDUHÜGIEENI KOOLITUSE TEST

TOIDUHÜGIEENIKOOLITUS on ette nähtud kõikidele toidu käitlemisega kokku puutuvatele töötajatele, (tootmine, kaubandus, toitlustamine vm.). Koolitust aktsepteerib Põllumajandus- ja Toiduamet.
Olles tutvunud koolitusmaterjaliga, saate sooritada hügieenikoolituse testi. Testi edukal sooritamisel saate automaatselt endale nimelise hügieenikoolituse testi läbimist tõendava tunnistuse.
Koolitus on saadaval 24/7 ehk telli ja läbi siis kui ise soovid.
Toiduhügieeni e-koolitus - Koolitusveeb.ee

Toiduhügieeni koolitus

Hind16 €
Loe edasi

Video toiduhügieeni koolituse läbimise kohta:

5 LIHTSAT SAMMU TOIDUHÜGIEENI TESTI läbimiseks

  • Registreeri kasutajaks
  • Vormista tellimus
  • Maksa ülekandega või läbi pangalingi
  • Tutvu õppematerjaliga ja soorita test
  • Prindi tunnistus või saada e-mailile

See kõik saadaval 24/7

TAGATUD KVALITEET

Koolitus on vastavuses:

  • TUNNUSTATUD EESTI HARIDUSE KVALITEEDIAGENTUURI POOLT
  • ESIMENE, VANIM NING SUURIM VEEBIPÕHISE HÜGIEENIKOOLITUSE PAKKUJA EESTIS
  • ESMATELLIJALE 100% RAHA TAGASI GARANTII!

KVALITEEDIGARANTII

Kui koolitus ei sobi, tagastame esmatellijale 100% koolituse maksumuse. Loe lisaks SIIT.

Soovid hügieenikoolituse testi läbida?

Registreeri kasutajaks

Registreeri

Tekkis küsimus?

Võta meiega ühendust

KONTAKT
Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Nõustun Kasutustingimused